Andreas Dackell blir ny sportdirektör för Brynäs IF

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Dackell heter Brynäs IF:s nya sportdirektör. Det blev klart idag.

– Jag känner starkt för Brynäs och kunde inte säga nej när de frågade mig, säger Andreas Dackell, som under presskonferensen var rörd till tårar. 

Som sportdirektören kommer Dackell att ha det övergripande ansvaret över all den sportsliga verksamheten i föreningen. Tjänsten är nyinrättad tjänst i Brynäs IF.

Andreas Dackell sitter i dag även med i Brynäs IF:s styrelse och har spelat över 500 matcher i Brynäs och tagit två SM-guld (1993, 2012). Han spelade åtta säsonger i NHL för Ottawa Senators och Montreal Canadiens.

Sportchef nästa rekrytering

Andreas Dackell kommer också att behöva rekrytera en sportchef för herrlaget efter den sparkade Stefan Bengtzén. Den posten har i dag Andreas Dackell själv.

Det har spekulerats i att Brynäs tidigare sportchef Michael Sundlöf återvänder till posten, i dag är han sportchef i Modo.

– Vi har inte börjat kolla på det än. Vi ska börja sondera, men vi har inte satt någon deadline, säger Anderas Dackell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.