Levande landsbygd – ge oss dina exempel! Bilden: Järvsö i Ljusdals kommun. Foto: SVT

Chatt: Vilket är det tydligaste exemplet på att landsbygden lever där du bor?

Uppdaterad
Publicerad

Många upplever att servicen försämras på landsbygden där de bor. Men de positiva krafterna för förändring är också många. Berätta om din levande landsbygd! Vad finns det för goda exempel i din by? Skriv i vår chatt.

Vilket är det tydligaste exemplet på att landsbygden lever där du bor?

Pinnat inlägg

Många upplever att servicen försämras på landsbygden där de bor. Men de positiva krafterna för förändring är också många. Berätta om din levande landsbygd! Vad finns det för goda exempel i din by?

Antoinette • Slitna bilar, hus i dåligt skick, många arbetslösa. Känns som ett blivande Detroit.

Bea • I Storvik så finns det planer för nya bostäder och en ny allaktivitetshall, samt när kommunen planerade att lägga ner vårt utomhusbad så höll storviksbor protester och skrev på listor för att få behålla det, vilket ledde till att kommunen beslutade att renovera det istället.

Marie • Vi har fått en till buss i tabellen. Nu har vi tre bussar som går in i och sedan ut ur vår lilla by!

Kalle • Vi bor här, altså fungerar det att leva här.

Ann-Britt i Ångermanlands inland. • Befolkningen minskar i min kommun. Antalet äldre ökar av dem som stannar. Det som påverkar negativt är svårigheter för personer som inte klarar av den ökade digitaliseringen. Att nya system införs och folk hamnar i ett limbo mellan gammalt och nytt. Ett ex är kontanter som måste finnas kvar av säkerhetssynvinkel och möjlighet för personer att göra inköp. Vi får inte rationalisera oss ut i sårbarhet.

Patrick Sjölund • Det byggs för fullt i Vemdalen by. Det kommer att byggas en allaktivitetshall på 5000kvm. Det planeras en pizzafabrik i byn. En bygghandel ska etablera sig i byn. Ica bygger ut för andra gången på två år. Ekbergs har byggt ut ett flertal gånger de senaste åren.

Kristina • Alla pratar om dyra bensinpriser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dagens glesbygd i Gävleborgs och Jämtlands län

Mer i ämnet