Chefsåklagaren Tora Holts är en av tre åklagare som just nu arbetar med fallet kring det misstänkta kidnappningsmordet. Foto: Internationella Åklagarkammaren/Polisen

Chefsåklagaren: Utredningen kan växa

Uppdaterad
Publicerad

Det sitter redan sju misstänkta personer för inblandning i det misstänkta kidnappingsmordet på en 23-åring man, men utredningen kan växa ytterligare. Det menar chefsåklagare Tora Holts.

Chefsåklagare Tora Holst är en av tre åklagare vid den Internationella Åklagarmyndigheten som just nu arbetar med fallet kring det misstänkta kidnappningsmordet på den 23-åriga mannen.

Det var under onsdagen som 23-åringens kropp hittades i en bäck nära en skogsväg i Maj, utanför Njurunda, strax söder om Sundsvall. Holts vill inte säga hur eller av vilka skador mannen dött av, och motivet till brottet är något som polisen jobbar febrilt med att få klarhet i.

23-åring bortrövad i Gävle

– Vi arbetar med att få fram motivet och vi kommer att gå närmare in på det under kommande förhör. Polisen söker fortfarande efter personer som kan ge information om motivet, säger Tora Holts till SVT Gävleborg.

Nya förhör kommer att hållas

Under dagen och fredagen kommer nya förhör att hållas med de sju misstänkta i fallet. Enligt Holts varierar relationerna mellan den döde och de sju misstänkta. Och utredningen kan komma att växa ytterligare. 

– Det är möjligt, säger Holst som däremot inte vill kommentera om det finns något ytterligare misstänkt i dagsläget.

Vill ha hjälp från allmänheten

Polisen vill nu också ha hjälp från allmänheten. Man söker personer som kan ha mer information om fallet. Både när det kommer till iakttagelser i områdena kring Maj och Njurunda och uppgifter om den utbrända bilden, som hittades den 6 april.

Det var den 4 april som den nu döde mannen kidnappades på parkeringen vid slottet i Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet