Illustration av coronaviruset av Stefan Hörberg/Rithuset Foto: TT NyhetsbyrånVisa alla (54)
Visa alla (54)

Coronaviruset – så påverkas Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Här samlar vi rapporteringen om hur coronaviruset påverkar livet i Gävleborg.

Direktrapport · Så påverkas Gävleborg av coronaviruset

Här samlar vi information om coronaviruset lokalt för Gävleborg. Vi har begränsade möjligheter att svara på frågor under rapporteringen - istället kan du ställa dina frågor här.

SVT · Jonas Redin

500 000 kronor till kulturen i Gävle

Gävle kommun skjuter till 500 000 kronor i bidrag för kulturaktörer i kommunen att ansöka om, för att underlätta i coronatider. Det extra tillskottet kommer från besparingar som kommunens fastighetsbolag har gjort, enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Helene Börjesson (MP). Det är fritt för både professionella och amatörer som verkar inom kulturområdet att ansöka om bidrag.

SVT · Markus Dahlberg

Nu avslutas presskonferensen. Sammanfattningsvis minskar antalet smittade av covid-19 i länet och fler personer testar sig. Regionen uppmanar dock fler yngre att testa sig. Antalet varslade i länet var senaste veckan det största sedan vecka 25. Samtidigt är färre personer inskrivna på Arbetsförmedlingen nu jämfört med tidigare under pandemin.

SVT · Joel Jacobsson

Antalet varslade i länet var senaste veckan de flesta sedan vecka 25, säger Jan-Olof Friman. 

SVT · Joel Jacobsson

Jan-Olof Friman uppger att det blir färre arbetslösa i Gävleborg nu än tidigare under coronapandemin. Antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen har minskat den senaste tiden.

SVT · Joel Jacobsson

Nu pratar Jan-Olof Friman, tillförordnad regional utvecklingsdirektör.

SVT · Joel Jacobsson

Johan Kaarme säger att 96 % av invånarna i region Gävleborg uppger att de har förändrat något i sitt normala beteende med anledning av informationen av pandemin. Detta framgår i en ny enkät.

SVT · Joel Jacobsson

Nu pratar Johan Kaarme, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Han säger att antalet smittade i länet fortsätter att minska.

SVT · Joel Jacobsson

Lars Wesslén säger att man gärna vill se att fler yngre personer testar sig.

SVT · Joel Jacobsson

Nu pratar Lars Wesslén, smittskyddsläkare. Han säger att 1900 provtagningar har gjorts den senaste veckan.SVT · Joel Jacobsson

SVT rapporterade · Så påverkas Gävleborg av coronaviruset

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet