Brynäs kanadensare Daniel Paille fick ledas av isen efter den brutala tacklingen i matcchen mot tyska Mannheim 2017. Foto: Bildbyrån

Daniel Paille ställer in säsongen – bryter kontraktet med Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Paille och Brynäs IF har kommit överens om att avsluta det sista året på kontraktet. Paille behöver fokusera på sin rehabilitering.

–Jag kan inte uttrycka tillräckligt hur mycket jag uppskattat hur samhället i Gävle stöttat mig under mina två år i Brynäs, säger den 34-årige forwarden.

Skadades i CHL-match

I november 2017 träffades forwarden illa av en tackling mot huvudet i CHL-matchen mot tyska Adler Mannheim.

Huvudskadan är fortfarande inte läkt i dag – och innebär nu alltså att Paille och Brynäs bryter kontraktet så att forwarden kan lägga allt sin tid och kraft på att läka och kunna leva ett normalt liv igen.

– En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre. Jag träffar specialister för att försöka reda ut det, men det är fortfarande inte bra. Utöver allt med skadan har jag en nyfödd son hemma som föddes för en månad sedan. Det är vårt första barn och självklart något vi är väldigt glada och exalterade över.

– Det är ytterligare en anledning till att jag måste fokusera på att komma tillbaka och bli 100 procent igen, säger Paille, till Brynäs IFs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.