Flickvännen döms till livstids fängelse. Hör domaren berätta varför. Foto: SVT

Därför döms flickvännen

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan kan ha tvingats till att locka Ramin Scherzaj i döden. Ändå döms hon till lagens strängaste straff.

Sex personer döms för att ha fört bort Ramin Scherzaj och dödat honom. Fem får livstids fängelse. En av dem är kvinnan som Ramin Scherzaj hade ett förhållande med.  Hon döms för mord trots att hon inte var med när Ramil Scherzaj dödaedes.

Flickvännen, som då var gift med en av de män som döms för mordet, tänkte rymma tillsammans med Ramin Scherzaj, men hon började längta efter sina barn och ångrade sig.

23-åring bortrövad i Gävle

Farliga bilder

När Ramin Scherzaj sedan spred bilder på sig själv tillsammans med kvinnan, blev hon rädd att bilderna skulle bli farliga för henne.

Under inledningen av utredningen fick polisen ett tips om att flickvännen lockat Ramin Scherzaj i en fälla för att rädda sitt eget skinn.

Under rättegången frågar åklagaren kvinnan varför hon trodde att hon riskerade att dö på grund av bilderna. Då svarar hon att hon kände det som om hon drevs mot självmord på grund av familjens reaktion. Hon säger att hon däremot inte var orolig för att familjen skulle döda henne.

De här uppgifterna har dock inte beaktats av tingsrätten och även flickvännen döms alltså till livstids fängelse.

Hör domaren förklara varför flickvännen döms i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet