Mor och dotter Nina Eden och Louise Emretsson Eden har tillsammans med kompisen Andreas Rooth hittat nya sätt att träna under pandemin. Foto: Aleksandra Stålfors/SVT

Nina från Delsbo satsar på hemmaträning – ”Vi tyckte att promenader inte gav mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Eget gym i källaren, utmanar varandra genom träningsklockor samt besök på det lokala utegymmet. På det sättet tränar nu Nina Eden tillsammans med sin dotter Louise Emretsson Eden och kompisen Andreas Rooth från Delsbo sedan coronapandemin slog till i fjol.

Alla tre är vana besökare på det lokala gymmet i Delsbo men när andra vågen av covid-19 kom så slutade de tvärt. I stället kom bostadsområdets utegym att bli den nya mötesplatsen.

– Vi kände att promenader inte gav lika mycket så när man är van att träna fyra gånger i veckan på gymmet så saknar man det ganska mycket, konstaterar Nina Eden.

Tävlingsinstinkt

Det är inte bara utegymmet som får frekvent besök utan de utmanar även varandra genom sina träningsklockor.

– Man blir lite småsur när man hör vad de andra ska göra för typ av utmaning, fast då blir jag inspirerad och vill också göra det, det blir som en tävling, säger Louise Emretsson Eden.

Följ med dem på ett träningspass vid utegymmet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.