Undervisningen på högstadiet och gymnasiet i Gävle och Sandviken kommer att fortsätta bedriva fjärr- eller distansundervisning efter påsklovet. Foto: TT/ Jessica Gow

Distansundervisningen fortsätter – trots slopade råden

Uppdaterad
Publicerad

Utbildningsminister Anna Ekström meddelade på torsdagsmorgonen att råden om distansundervisning för gymnasiet upphör den 1 april. Men i Gävle och Sandviken fortsätter högstadie- och gymnasieskolorna med undervisningen på distans.

Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer om en blandning av fjärr-, när- och distansundervisning för gymnasieskolor kommer inte att förlängas.

Så här sa Anna Ekström på en presskonferens på torsdagen:

Coronaviruset i Gävleborg

Men i Gävle och Sandviken gäller inte de slopade råden: Region Gävleborg har gått ut med att kommunerna kommer att fortsätta bedriva fjärr- eller distansundervisning på högstadiet och gymnasiet efter påsklovet. Enligt smittskyddsläkaren i regionen, Shah Jalal, kommer kommunerna att fatta beslut om omfattningen under nästa vecka.

Smittspridningen ökar i länet

–  Det finns en stor samhällsspridning av den brittiska varianten, som sprids allt snabbare. Andelen muterade fall ökar varje vecka och utgör nu 88 procent av de positiva proverna, säger Shah Jalal smittskyddsläkare i Region Gävleborg, på torsdagens pressträff som Region Gävleborg hade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet