Enligt kommunen kommer en eventuell femte avgörande kvartsfinal gå att spela i SBB Arena om åtgärder genomförs i arenan. Foto: Bandypuls

Efter läktarolyckan – SBB förstärker räcken inför eventuellt returmöte i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Under den tredje kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn i bandyligan gav ett räcke på läktaren vika och flera åskådare ramlade mot isen. Inför en eventuell femte avgörande kvartsfinal kommer SBB att förstärka räcken i arenan.

Det var i den 83:e minuten som olyckan var framme. Flera personer fick uppsöka vård och matchen avbröts.

Bollnäs leder matchserien med 2-1. Om de vinner match fyra avancerar de till semifinal, men vid förlust spelas en femte avgörande kvartsfinal på onsdag i SBB Arena.

En match som kommer att gå att spela om räcken inspekteras och förstärks innan match, menar Bollnäs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning.

Händelsen utreds

Polisen utreder händelsen som bland annat vållande till kroppsskada. Under måndagen kommer de att göra en teknisk undersökning av olycksplatsen.

Bandyhallen i Bollnäs ägs av SBB Bollnäs Bandy Fastighets AB, ett dotterbolag till SBB. De vill inte kommentera sin egen utredning av händelsen, men berättar att de kommer att förstärka räcken i arenan om det blir match på onsdag.

Bollnäs kommun som är hyresgäst i arenan kommer inte starta ett tillsynsärende. De kommer däremot att kontrollera att åtgärder har gjorts innan fortsatt spel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvartsfinalen mellan Bollnäs och Edsbyn avbröts efter att personer ramlat ner från läktaren. Foto: Bandypuls

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.