Foto: TT

Mordutredningen i Norrsundet – intensiv polisinsats i jakten på gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen påträffat en avliden kvinna i Norrsundet för snart en vecka sedan letar man fortfarande efter en misstänkt mördare. Obduktionen är klar och brottsmisstanken om mord kvarstår.

– Det som sades om obduktionen i fredags gav oss uppgifter som bekräftar brottsmisstanken om mord, säger åklagare Lars Göransson.

Mer om vad som antyder detta vill han redogöra för.

Misstänkt mord i Norrsundet

– I och med att en gärningsman fortfarande är på fri fot vill jag inte gå in på det, säger han.

Hur nära är ni att hitta mördaren?

– Det jag kan säga är att det går framåt, säger åklagaren.

Arbetet fortsätter med framförallt förhör och en kartläggning av offrets sista tid.

Fullt upp för polisen

Hur mycket resurser polisen lägger på just det här ärendet vill inte polisen säga något specifikt om, men Mikael Hedström presstalesperson för Polisen Region Mitt kommenterar situationen så här.

– Vi har väldigt många pågående grova brottsärenden just nu. Våra poliser går mellan utredningarna, och just nu krävs hårda prioriteringar.

Räcker inte resurserna till?

– Vi ser alltid till att få det att fungera men visst är det en hård prövning, svensk polis måste göra hårda prioriteringar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Norrsundet

Mer i ämnet