Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Slutfluget för helikoptrar i Rörberg Visa alla (2)
Visa alla (2)

Kommunstyrelsen beslutade om ny landningsplats för helikoptrar

Uppdaterad
Publicerad

När all flygverksamheten lagts ner i Rörberg finns ingenstans att landa och tanka polisen, sjöräddningen och ambulansens helikoptrar längre. I dag fattade Gävles kommunstyrelse ett beslut om en ny helikopterlandningsplats med tankmöjligheter.

Den nya helikopterlandningsplatsen ska byggas i Tolvfors, väster om E4 i höjd med Sätra. Kostnaden beräknas till fyra miljoner kronor.

Kostnaderna ska delas mellan Gävle Kommun, Region Gävleborg och Polisen: Gävle Kommun bygger anläggningen, Region Gävleborg står för drift och organisation och Polisen ansvarar för tankanläggningen på helikopterlandningsplatsen.

Kristdemokraterna och Moderaterna yrkade att ärendet skulle återremitteras eftersom man ville utreda om pengarna används på rätt sätt.

– Frågan är vad gävleborna får ut av av investeringen, säger Jan Myléus (KD)

Trots oenigheten fattades beslutet att bygget ska genomföras och det är beräknat att vara klart någon gång under årets fyra sista månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Rörberg

Mer i ämnet