Inget Rörberg, ingen soppa till helikoptrar. Foto: SVT

Kommunstyrelsen beslutade om ny landningsplats för helikoptrar

Uppdaterad
Publicerad

När all flygverksamheten lagts ner i Rörberg finns ingenstans att landa och tanka polisen, sjöräddningen och ambulansens helikoptrar längre. I dag fattade Gävles kommunstyrelse ett beslut om en ny helikopterlandningsplats med tankmöjligheter.

Den nya helikopterlandningsplatsen ska byggas i Tolvfors, väster om E4 i höjd med Sätra. Kostnaden beräknas till fyra miljoner kronor.

Kostnaderna ska delas mellan Gävle Kommun, Region Gävleborg och Polisen: Gävle Kommun bygger anläggningen, Region Gävleborg står för drift och organisation och Polisen ansvarar för tankanläggningen på helikopterlandningsplatsen.

Nedläggningen av Rörberg

Kristdemokraterna och Moderaterna yrkade att ärendet skulle återremitteras eftersom man ville utreda om pengarna används på rätt sätt.

– Frågan är vad gävleborna får ut av av investeringen, säger Jan Myléus (KD)

Trots oenigheten fattades beslutet att bygget ska genomföras och det är beräknat att vara klart någon gång under årets fyra sista månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningen av Rörberg

Mer i ämnet