Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett köp vore ovanligt, enligt försvarets Martin Eliasson. Hör honom om varför Försvarsmakten yttrar sig om att flygplatsen är viktig, men ändå inte är beredd att köpa den. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Försvaret tackar nej till köp av Rörberg

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten har nu tackat nej till Gävle kommuns erbjudande om att få köpa flygplatsen i Rörberg. De ekonomiska resurserna finns inte.

När kommunens planer på att sälja flygplatsen till Facebook gick i stöpet gick erbjudandet till Försvarsmakten, som i ett yttrande angående detaljplanen för området, betonat att flygplatsen är viktig för försvarsförmågan.

Försvarsmakten har nu svarat på erbjudandet, där prislappen var mellan 300 och 400 miljoner kronor.

– Vi har tittat på om vi har intresse och ekonomiska möjligheter och vi har konstaterat att vi inte har det, säger Martin Eliasson vid försvarsmaktens infrastrukturavdelning.

Även Gävlebygdens flygklubb har erbjudits att köpa flygplatsen. De har svarat till kommunen att de är beredda att förhandla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Rörberg

Mer i ämnet