Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör varför Erik Holmestig (C), kommunalråd, och William Elofsson (M), är oense om hur flygplatsens framtid ska hanteras. Foto: SVT

M öppnar för att rädda flygplatsen – majoriteten hoppas fortsatt på serverhallar

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna har genom åren ställt sig bakom en avveckling av Rörberg, men när nu försvaret säger att flygplatsen är betydelsefull vill oppositionsrådet revidera ärendet.

När Facebook har dragit sig ur affären och Försvarsmakten samtidigt har yttrat sig om att flygplatsen är viktig ur ett försvarsperspektiv vill Moderaterna se över möjligheterna att låta Rörberg leva vidare. Antingen genom att omvärdera försäljningspriset, som nu ligger mellan 300 och 400 miljoner kronor, eller se över möjligheten att arrendera ut fastigheten till flygklubben, om inte Försvarsmakten vill gå vidare med en affär.

Nej till arrende

Kommunalrådet Erik Holmestig (C) som representerar den styrande majoriteten anser inte att en utarrendering är aktuell, och att den värdering som är gjord gäller tills vidare. Facebook har dragit sig ur en affär, men det finns ett intresse för Rörberg från flera andra håll, enligt Holmestig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Rörberg

Mer i ämnet