”Det har blivit mycket eftertanke och planering” – hör Charlotte Lind berätta om vad hon lärt sig, fått vardagen att fungera och vad hon vill göra när pandemin är över. Foto: Privat/TT

Ett ovanligt år för enhetschefen Charlotte Lind från Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett annorlunda år för Charlotte Lind, enhetschef för sjuksköterskorna på Bollnäs kommun, under coronapandemin. Hon vände sig till privatpersoner och företag när bristen på skyddsutrustning för personal på äldreboende var stor.

– Det här året har verkligen lärt mig att lägga saker i andras händer och vänta. På ett personligt plan har jag fått varva ner lite, säger Charlotte Lind.

För att få vardagen att fungera har hon odlat i sitt växthus och varit i stugan i Hudiksvall.

Ett ovanligt år

Till vardags jobbar hon som enhetschef för sjuksköterskorna på Bollnäs kommuns äldreboenden.

När SVT Nyheter Gävleborg senast pratade med Charlotte berättade hon om bristen på skyddsutrustning för personal på Bollnäs kommuns äldreboenden.

Hör mer i klippet.

Ett ovanligt år

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” träffar SVT Nyheter återigen personer vi tidigare under 2020 intervjuat om coronapandemin och dess effekter.

Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett ovanligt år

Mer i ämnet