Vid nio-tiden så fördes den misstänkte expojkvännen in i Hudiksvalls tingsrätt under stort säkerhetspådrag. Foto: SVT

”Familjen är i stor sorg och saknad”

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången har nu inletts mot den 22-årige man som misstänks för det uppmärksammade mordet på 19-åriga Tova Moberg.

Åklagaren yrkar på att mannen döms för mord. Den åtalade förnekar brott.

På måndagen inleddes rättegången kring mordet på Tova Moberg i Hudiksvalls tingsrätt. Det är den första av nio rättegångsdagar.

Totalt är det ett 40-tal personer som ska höras som målsäganden och vittnen, däribland Tova Mobergs familj.

Fallet Tova Moberg

– Familjen lever ju i stor sorg och saknad. Mycket mer än så vill jag inte säga om familjen, säger K-G Myhrberg som är familjens målsägande biträde.

Förnekar brott

Den åtalade 22-åringen som sitter bredvid sin försvarare lyssnade uppmärksamt när åklagare och målsägarbiträde läste upp sina yrkanden.

– Den åtalade förnekar brott och motsätter sig skadeståndsanspråken, svarade försvarsadvokat Bo Karlsson efter att yrkandena hade lästs upp.

Övergrepp förvärrades

Åklagaren Christer Sammens i sin tur yrkar på att tingsrätten dömer den åtalade mannen för mord. Familjen begär samtidigt skadestånd på över 400 000 kronor.

– Jag menar att det har framkommit betydande övergrepp mot Tova och att dessa kom att förvärras efter årsskiftet, säger åklagare Christer Sammens.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet