Den mordmisstänkte mannen har genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Där framkom att han kan lida av en allvarlig psykisk störning. Foto: SVT

Fängelse för Bollnäsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli fängelse för den 46-årige Ljusdalsbo som av Hudiksvalls tingsrätt anses ha knivmördat en Bollnäsbo i hans hem lördagen innan jul i förra året.

Det var den 17 december förra året som den 46-årige mannen trängde sig in hos sin förre detta fru och hennes partner och högg ihjäl hennes partner, en 55-årig man. Åklagaren menade att mannen uppsåtligen dödat 55-åringen genom att hugga honom upprepade gånger med en kniv mot huvud och hals, vänster arm och vänster ben.

Skyldig till mordet

Hudiksvalls tingsrätt kom för en månad sedan fram till att 46-åringen, mot sitt nekande, var skyldig till det brutala mordet. Men innan man kom fram till vilket straff han skulle dömas till ville rätten att en stor psykiatrisk undersökning skulle göras av 46-åringen eftersom det fanns frågetecken kring hans psykiska status.

Ingen allvarlig psykisk störning

I sitt utlåtande skriver Rättmedicinalverket att 46-åringen inte begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han lider inte heller allmänt av någon allvarlig psykisk störning.

Det finns inte medicinska förutsättningar att överlämna 46-åringen till rättpsykiatrisk vård, skriver de två rättpsykiatrikerna som gjort undersökningen.

Rättegången kommer därmed att återupptas inom de närmaste veckorna.

LÄS MER: Fadimes släkting misstänkt för mord

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivmordet i Bollnäs

Mer i ämnet