Kronofogden försvinner från Hudiksvall, men stärker sin närvaro i bland annat Gävle och Sundsvall, svarar Magdalena Andersson (S). Foto: SVT/TT

Finansministern försvarar Kronofogdens nedläggning i Hudiksvall

Publicerad
Finansminister Magdalena Andersson (S) anser inte att Kronofogdens beslut att lägga ned kontoret i Hudiksvall bör stoppas. I ett svar till Lars Beckman (M) skriver hon att god service kan ges ändå.

Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) från Gävle ställde en skriftlig fråga till finansministern om hon tänker förhindra nedläggningen av Kronofogdens kontor i Hudiksvall. Lars Beckman (M) menar att kontoret dels ger god service till medborgarna men också erbjuder värdefulla arbetstillfälllen.

Nu har Magdalena Andersson (S) svarat att myndigheter i stor utsträckning har rätt att bestämma själva hur verksamheten organiseras på bästa sätt.

För få besök till Hudiksvallskontoret

Hon framhåller även att kontoret i Hudiksvall får cirka tre besök om dagen, men att det minskar successivt när fler kontaktar myndigheten via telefon.

Magdalena Andersson (S) skriver även att god tillgång till service i hela landet inte bara bygger på att myndigheter har fysiska kontor, det kan istället erbjudas via internet och telefon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer