Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reaktionerna efter våldtäkten på Furuvik. Foto: SVT / Rikard Berglin

Furuviks vd efter våldtäkten: ”Vi kommer absolut att se över våra rutiner”

Uppdaterad
Publicerad

Under festivalen Stolt och nykter våldtogs en ung flicka på en toalett i Furuviksparken. Parkens vd Sandra Wilke säger nu att man ska se över sina rutiner för att se om händelsen gått att stoppa.

– Just nu bistår vi polisens utredning. Om det visar sig att vi kunde agerat annorlunda så kommer vi självklart att agera på det, säger hon.

Sandra Wilke poängterar svårigheten i att stoppa en enskild individ från att begå brott och lyfter den egna personalens insats – det var en av parkens vakter som med hjälp av ett signalement såg till att den misstänkte pojken hittades.

Fokus på säkerhet

Thed Stjerneklev är projektledare på Gävle kommun och mannen bakom festivalen Stolt och nykter. Han menar att kommunen redan idag har ett starkt fokus på säkerhet vid festivalen med ett stort antal vuxna på plats.

Furuviksparken

– Men vi kan naturligtvis inte vara överallt. När vi har alla korten på bordet så får vi sätta oss och se om det är någonting mer vi kan göra i det här sammanhanget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Furuviksparken

Mer i ämnet