Hör Madelene Höglund, energisystemingenjör, berätta om satsningen på solceller. Foto: TT

Solceller hos privatpersoner – Gävle Energi söker testpiloter för en ny satsning

Uppdaterad
Publicerad

Som en del av Gävle kommuns miljöstrategiska program startade Gävle Energi projektet gällande testpersoner för solceller. Tio stycken pilotkunder kommer att väljas ut, i utbyte mot att Gävle Energi får använda dem som referenser i framtida marknadsföring.

I januari öppnade intresseanmälan och hittills har drygt 50 personer visat sitt intresse. Gävle Energi träffar kunderna och ger dem en offert, de tio första som godkänner sin offert kommer att väljas och få delta i satsningen.

Tio procent rabatt

Strömlöst Sverige

Förutom att de tio pilotkunderna kommer att användas som referenser och marknadsföring får de dessutom tio procent rabatt på en anläggning. Planen är att de tio pilotkunder ska ha valts till sommaren.

Solceller sedan tidigare

Gävle Energi driver just nu solceller i tre delar: installationer till stora fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, Pilotkunder Villa och en förstudie har gjorts för en solcellspark där lägenhetskunder kan vara andelsägare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strömlöst Sverige

Mer i ämnet