Många deltog i SVT:s chatt om de dåliga vägarna i Gävleborg. Foto: SVT

Gävleborgarna om de dåliga vägarna: ”Det blir smör innan man är hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Transportföretagen har Gävleborgs län de sämsta statliga vägarna i landet. Det är en bild som Gävleborgarna verkar instämma i när de delade med sig av sina erfarenheter av vägarna i SVT Gävleborgs chatt under tisdagen. Nedan finns ett axplock av kommentarerna. 

Underskriften Sune Forslund skriver lite skämtsamt: “Jag säger bara Norrbovägen. Lite sarkasm och humor! För två år sedan införskaffade jag en s.k. smart klocka med stegräknare. Stegräknaren ger markeringar när man åker bil efter Norrbovägen (väg 745). Jag har även slutat köpa grädde. Det blir smör innan man är hemma”.

Att just väg 745 är ett problem är något som Peter Sammy på SVT:s Facebooksida håller med om: “Norrbovägen 745 mellan Näsviken och Bjuråker. Den är otroligt dålig maxhastighet 40-50 km/h”. 

Evalotta Engqvist skriver i chatten: “Sämsta vägsträcka är nya E4 mellan Hudiksvall och Söderhamn, livsfarlig vid vattenplaning och farliga påfarter”.

Engagemang i chatten och på sociala medier

Signaturen “Bergsjöbo” tycker att länsväg 758 mellan Bergsjö och Gnarp är särskilt besvärlig och skriver: “Har meddelat Trafikverket ett flertal gånger men inget händer. Måste vara världens gupptätaste väg året runt och ännu värre på våren vid tjällossning”. 

Kommentarsfältet har även gått varmt på Facebook. Där skriver Anneli Nordh: “Rv 84 Hudiksvall mot Ljusdal är i bedrövligt skick. Hoppar o skuttar hela tiden o jättemycket skador i vägen som är jättefarliga vintertid […]”. Och Andreas Phil tycker att många vägar är dåliga överlag: “Många vägar är under all kritik. Stora hål eller jäkligt spåriga vägbanor”.

Chatten i sin helhet läser du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.