Gävleborgs län har de sämsta statliga vägarna i landet enligt Transportföretagen. Foto: SVT

Vad tycker du om vägarna i länet? Så här skrev länsborna i vår chatt

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Transportföretagen har Gävleborgs län de sämsta statliga vägarna i landet. Det handlar bland annat om dåligt underhåll som lämnar vägarna med sprickor och spårbildningar. Vad har länsborna själva att säga om vägarna i länet? Många delade med sig av sina erfarenheter och åsikter.

Vilken är den sämsta vägsträckan som du åkt på, och hur har du påverkats av den dåliga kvalitén på de statliga vägar?

SVT-publiken delade med sig i vår chatt, som nu är stängd. Se alla publicerade inlägg nedan.

Vad tycker du om vägarna i länet?

Pinnat inlägg

Vi tackar för det stora intresset och alla inlägg, nu stänger vi chatten!

Peter N • Jag antar att alla tycker att just där ”jag” bor, är den sämst....jag skulle rekommendera er att ta en tripp till Dellenbygden och vägen mellan Bjuråker och Näsviken.
Ni kommer garanterat byta åsikt....och stötdämpare....

Julia Westelius • Väg 735 Laforsen-Ramsjö utpekat som är viktig kulturväg av Länsstyrelsen i Gävleborgs län. Underhållet därefter....

Göran • Vägen mellan Åmot och Gruvberget tillhör väl eliten i den här tävlingen?

Anders • Norrbovägen utmed Dellen bjuder på en enastående vy, som i upprustat skick kan bli en turistväg av klass. Därför behöver vägen rustas upp utan dröjsmål. Ju längre arbetet dröjer desto dyrare kommer det att bli.

Tord Åbom • Länsväg 272 mellan Lingbo kyrka och Ockelbo är definitivt en av landets sämst skötta.

Thomas • Sträckan Bergsjö Gnarp är under all kritik. Den vägen måste nog grävas upp och göras om nytt bärlager. Det går nästan inte köra utan att man funderar om bilen ska hålla ihop. Tänker på busschaufförer som måste köra där dagligen .

Pär • Jag tränar cykel och bor i västra delen av länet. Tänk vad skönt det är när man ser Dalarnas länsskylt, för då vet man att vägarna blir så mycket bättre

Thomas • Vägen Hudiksvall Bergsjö la dom nu beläggning tror det var 2018 sen slutade dom lite drygt 5 kilometer från Bergsjö. Så den sträckan är dålig fortfarande. Har ringt och stött på antal gånger dom borde ha fortsatt året efter men nej då.

Anna • Norrbovägen mellan Näsviken och Bjuråker spelar i en helt egen liga! Jag bor längs med den vägen och brukar säga att om jag handlar med mig grädde hem från affären så är den vispad och klar när jag kommit hem, så skumpig är den! 🤣

Göran • Det finns väl inte en enda väg som är bra i Gävleborg, när man åker söderut på semester är det skillnad, man slipper oroa sej för sprickor å håligheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.