Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter ett dramatiskt år – nu vill Gavlegårdarna höja hyran

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett dramatiskt år aviserar Gävles kommunala bostadsföretag Gavlegårdarna i dag en hyreshöjning på 3,95 % för nästa år. Som skäl för höjningen anges bland annat ett eftersatt underhåll sedan resurser styrts om för att hantera översvämningen och husbranden på Öster.

– Skyfallet och branden har gjort att vi omprioriterat årets pengar mycket till de delarna och så har vi kvar det behovet som skulle gjorts i år även framåt, säger Gavlegårdarnas VD Cathrine Holgersson.

Hyresförhandlingar inleds

På grund av alla händelser under året har processen med att fastställa kommande hyresnivå försenats. Nu inleds hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen och de nya hyrorna beräknas gälla från mars och inte från årsskiftet på grund av fördröjningen.

Även under förra året höjdes hyrorna i Gavlegårdarnas lägenheter, då med 1,66 procent efter att Gavlegårdarna önskat en hyreshöjning på 3,75 procent.

I klippet berättar Cathrine Holgersson mer om vad branden och översvämningen inneburit för Gavlegårdarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.