Gefle IF Fotbolls ordförande Malin Rogström. Foto: SVT

Gefle IF tvingas till stort sparpaket

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF ska spara 12 miljoner kronor. Då försvinner bland annat tre tjänster på kansliet.

– Det är jättetufft att behöva säga upp människor som man har jobbat nära och som är superkompetenta, säger Malin Rogström, föreningens ordförande.

Uteblivna sportsliga framgångar. För stora utgifter och för små intäkter. Nu tvingas Gefle IF dra i nödbromsen och lanserar ett stort sparpaket. Det rapporterar P4 Gävleborg.

Att spara 12 miljoner kronor är målsättningen och en av åtgärderna är att säga upp personal.

Gefle IF

– På kansliet handlar det om föreningschefen, marknadskoordinatorn och den säkerhetsansvarige. Spelar man i Superettan finns krav på att ha en säkerhetsansvarig, men det gäller inte i division 1, säger Malin Rogström till SVT Gävleborg.

”Lev över tillgångarna”

Utom att skära i utgifterna hoppas Gefle IF fortfarande att kunna öka intäkterna. Även den föreslagna bolagiseringen är viktig om föreningen ska komma på rätt köl. Där finns tid att teckna sig för aktier fram till den 18 november.

– Föreningen har levt över sina tillgångar länge. Men tar vi oss bara igenom det här hamnar vi på en mer stabil grund 2019, säger Malin Rogström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gefle IF

Mer i ämnet