Platsen för våldsbrottet hålls avspärrad medan polisen arbetar med teknisk undersökning. Foto: Cecilia Eriksson Granér, SVT

Misstänkt mord i Hudiksvall – polisen förtegen

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter anhållen misstänkt för mord i Hudiksvall på en kvinna som han hade en relation med.

Polisen larmades till en adress i Hudiksvall klockan fem på lördagsmorgonen. Ett grovt våldsbrott hade begåtts, enligt de första uppgifterna från polisen. En kvinna fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare.

En förundersökning gällande mord inleddes, och en man i 40-årsåldern greps och anhölls under lördagen som misstänkt för mord. Mannen anhölls på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Polisen förtegen

Polisen genomförde under helgen brottsplatsundersökning och andra utredningsåtgärder men var i övrigt förtegen.

SVT Gävleborgs reporter Cecilia Eriksson Granér som var på plats på adressen under lördagen berättade att polisen spärrat av platsen och lämnat.

– Det är väldigt lugnt på platsen nu kan man säga, det är bara någon typ av bevakningsbil här som bevakar avspärrningen, säger hon.

Från polisens sida bekräftades på eftermiddagen att det var en kvinna som avlidit, och att en man är frihetsberövad. I övrigt tänker inte polisen lämna mer information om ärendet. 

– Vi jobbar med förundersökningen med sedvanliga utredningsåtgärder, sade Lisa Sannervik, polisen, till SVT Nyheter Gävleborg på lördagen.

Hade relation

Den misstänkte gärningsmannen och den avlidna kvinnan hade en relation, uppgav Annika Collin vid åklagarmyndighetens presstjänst på söndagen.

Senast på tisdag 1 januari ska en eventuell häktningsframställan göras av åklagare till tingsrätten. Det är ännu inte gjort enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet