Mannen dömdes till livstids fängelse av tingsrätten, men menar att domstolen inte tagit hans version på allvar. Foto: Cissi Eriksson Granér

Misshandlade sambon under tortyrliknande förhållanden – vill frias av Hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes rättegången vid Hovrätten för nedre Norrland i Sundsvall mot den man i 40-årsåldern som i slutet av juni, mot sitt nekande, dömdes till livstids fängelse för mord på sin sambo.

Kvinnan ska under ett, enligt Tingsrätten, utdraget förlopp, ha misshandlats under tortyrliknande former i parets gemensamma bostad i Hudiksvall. Händelsen inträffade i slutat av december 2018.

I maj åtalades mannen för att ha mördat sin sambo, samt för grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren har mordet föregåtts av att mannen vid flera tillfällen misshandlat och hotat henne.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Enligt 40-åringen är alla brottsanklagelser felaktiga och han menar också att de vittnen som hörts, ljuger. Mannen uppger att han inte har något med sambons död att göra och vill frias helt av Hovrätten.

Rättegången pågår i tre dagar och sista rättegångsdagen är den 28 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet