Mannen dömdes till livstids fängelse av tingsrätten, men menar att domstolen inte tagit hans version på allvar. Foto: Cissi Eriksson Granér

Torterade sambon till döds – nu överklagar mannen livstidsdomen

Uppdaterad
Publicerad
Förra veckan dömdes en 40-årig man i Hudiksvall till livstidsfängelse för mord på sin sambo. Hon dog efter att ha misshandlats under en natt i slutet på december i fjol. Mannen nekar till brott och överklagar nu domen.

40-åringen dömdes till livstidsfängelse för mord, men även grov misshandel olaga hot mot sambons mamma, och grov kvinnofridskränkning eftersom han utsatt sambon för hot och våld under en längre tid.

Hudiksvalls tingsrätt gjorde bedömningen att kvinnan dog av upprepat trubbigt och eggvasst våld. Misshandeln ska ha pågått samtidigt som flera barn och offrets mamma fanns i samma bostad.

Erkänner vissa skador

Mannen har nekat till att ha orsakat sambons död och överklagar därför domen till hovrätten i hopp om ett frikännande. Hans förklaring är att hon har fallit flera gånger i bostaden, och att det troligtvis är ett fall utför en trappa som orsakat hennes död.

– Vi tycker att tingsrätten har gjort en enkel bevisvärdering och konstaterat att man inte tror på min klient, men det tycker vi är fel. Han vidgår vissa skador, men de har inte orsakat döden, säger Per Wiesel, försvarsadvokat.

40-åringen överklagar domen på samtliga punkter förutom hot mot tjänsteman, som gäller en händelse på en krog där 40-åringen ska ha dödshotat två ordningsvakter och en polis.

Förhandlingar i hovrätten väntas hållas i slutet på augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet