Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Gunnar Röhstö berätta om problemen efter skyfallet Foto: SVT

Gunnar Röhstö i Gävle väntar fortfarande på hjälp efter översvämningarna

Uppdaterad
Publicerad

Gunnar Röhstö 87 år, i Gävle väntar fortfarande på att få sin villakällare fixad efter översvämningarna som drabbade i Gävle i augusti. Dörrarna är nu så dåliga att han måste täta med ytterkläder och det drar i hela huset. Tvättstugan står i källaren och där det är tio grader kallt.

– Här i källaren stod det 70 centimeter vatten i augusti. Jag tillbringar flera timmar i telefonkö nästan varje dag men ingenting händer. Alla skyller på alla, säger Gunnar Röhstö.

Gunnar har fått hjälp med att riva ut träpanelen i källaren så att betongväggarna är bara och familjen själva har fått skaffa byggfläktar. Försäkringsbolaget säger att de inte kan göra något förrän fläktarna stängts av. Fläktarna stängde Gunnar av för tre veckor sedan.

”Mamma kraschadenär källaren vattenfylldes”

Byggföretaget anser sig nu klara och nu ska någon annan ta över. Gunnar är inte ensam om att få vänta på hjälp, trycket på byggföretagen i Gävle är stort just nu.

– Mamma kraschade när källaren vattenfylldes och blev då mer dement. Hon är 85 år och varken hon eller pappa går att flytta på. De behöver hjälp nu, säger dottern Suzanne Röhstö.

Varken någon på byggföretaget eller försäkringsbolaget har gått att nås för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet