Arbetsmarknaden i länet skriker bland annat efter vårdpersonal och kockar. Foto: TT

Här är jobben som är hetast på arbetsmarknaden i länet just nu

Publicerad

Civilingenjörer, vårdpersonal, elektriker, fordonsförare och kockar hör till de yrken som är allra hetast på arbetsmarknaden i Gävleborgs län just nu.

Arbetsförmedlings senaste prognos om arbetsmarknaden i länet gäller just nu och fram till vår. Och det är flera yrken där chanserna för jobb är stora. 

På listan finns civilingenjörer, lärare, sjuksköterskor, ingenjörer och tekniker, IT-specialister och läkare. Elektriker, fordonsförare, fordonsmekaniker, kockar, svetsare, undersköterskor och flera bygg och anläggningsyrken är också hett eftertraktade.

– Det är stor brist på kvalificerad arbetskraft. För i stort sett alla jobb krävs någon form av utbildning. Om du har en gymnasie- eller högskoleutbildning är chansen för en säker och stadig etablering på arbetsmarknaden betydligt större, säger Helena Lindh, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen.

Det är hårdare konkurrens inom yrken som kräver låg eller ingen utbildning, så som butikssäljare eller grovarbetare inom bygg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.