Hör samtalet med Ryde technologys Johan Olovsson i videokippet. Foto: SVT

Här vägrar Rydes medgrundare att svara på SVT:s frågor om elsparkcyklarna

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har företaget bakom de nya hyrbara elsparkcyklarna i Gävle och Växjö inte gått att nå, trots upprepade försök. Men under tisdagsförmiddagen fick SVT Nyheter kontakt med Johan Olovsson, medgrundare till Ryde Technology, via telefon.

Företaget Ryde Technologys hyrbara elsparkcycklar dök helt plötsligt upp på både Gävles och Växjös gator under förra veckan. Kommunerna hade inte förvarnats om etableringen och kritik har riktats mot företaget. Samtidigt har företaget inte gått att nå.

Under tisdagen svarade medgrundaren Johan Olovsson när SVT Nyheter ringde för att ställa frågor om vad företaget tänker om sin etablering i Gävle och Växjö, och den kritik som riktats mot dem.

Elsparkcyklar i Gävle

Hänvisar till nyhetssajt

Johan Olovsson ville under telefonsamtalet inte svara på några frågor, och bad om att få frågorna skriftligt via mejl i stället.

Senare under dagen svarade Johan Olovsson i mejl att han hänvisar till en artikel på nyhetssajten vxonews.se.

”Från vår sida tillrättalägger vi gärna verksamheten framöver i samråd med kommunen”, säger han till vxonews.se.

Hör när SVT:s reporter pratar med Johan Olovsson, i videoklippet högst upp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcyklar i Gävle

Mer i ämnet