De häktade personerna medger att de är av sannolika skäl misstänkta men har inte uttalat sig om anklagelserna. Foto: Robin Herzog/SVT

Hela kvartetten häktad – misstänks för över 30 åldringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen hölls häktesförhandlingar för de två sista, av de sammanlagt fyra personerna som misstänks för att ha brutit sig in hos över 30 äldre personer för att stjäla, bland annat i Gävleborgs län.

– De är häktade för 34 åldringsbrott. Vissa är fullbordade, vissa är försök, säger åklagare Christer Sammens.

Häktesförhandlingarna gällde ett gift par i 30-årsåldern och de hålls fortsatt häktade tills rättegången inleds.

– De medger att de är av sannolika skäl misstänkta för brotten. Men de har inte uttalat sig om anklagelserna.

Europeisk arresteringsorder

Paret greps vid en gränskontroll mellan Tyskland och Danmark, kort efter att de andra två personerna frivilligt lämnat över sig själva till polisen. Alla fyra var internationellt efterlysta vid gripningstillfällena.

– Vi kommer kunna genomföra en förhandling med de här personerna ganska snart och jag räknar med att det här ska kunna gå ganska bra, säger Christer Sammens.

Grov stöld

Förhör med de häktade kommer att hållas i veckan men rättegången där alla fyra kommer att närvara, som gäller grov stöld och försök till grov stöld, har ännu inte fått ett datum.

– Min klient har medgett sannolika skäl för brott och han har häktats. Han har inte svarat på brottmisstankarna. Vi har inte i ett riktigt förhör fått de riktiga brottsmisstankarna beskrivna och har heller inte avgett nån inställning, säger Per Wiesel, advokat till mannen som häktades den 1 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.