Enligt en ny prognos för 2016 visar Hofors kommun ett underskott på hela 25 miljoner kronor. Foto: Hofors kommun

Hofors kommun 25 miljoner back i ny prognos

Uppdaterad
Publicerad

Hofors kommun går mot ett tufft ekonomiskt läge. Enligt en ny prognos för 2016 visar kommunen ett underskott på hela 25 miljoner kronor.

– Vi är väl medvetna om underskottet och jobbar med åtgärder för att få ett bättre resultat vid årets slut, säger kommunchef Mimmi Abramsson.  

Enligt ett pressmeddelande har Hofors kommun alltså ett underskott på 25 miljoner kronor. Socialnämnden och barn-och utbildningsnämnden aviserar underskott på 20,6 respektive 15,8 miljoner kronor.

”Inget slutgiltigt resultat”

Kommunchef Mimmi Abramsson poängterar dock att detta inte är något slutgiltigt resultat och kommunalråd Marie-Louise Dangardt (S) menar att det finns en plan för att vända det negativa resultatet.

– Kommunfullmäktige har tagit ett beslut att ta fram en framtidsstrategi och i den ingår att medborgarnas skattepengar ska användas på ett optimalt sätt, säger Marie-Louise Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.