10 – 15 övervakningskameror kommer att sättas upp på Celsiusskolan i Edsbyn.Bilden är en genrebild, och inte en riktig bild från en övervakningskamera. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT Arkiv / TT

Högstadieskola i Edsbyn sätter upp övervakningskameror

Publicerad

För att råda bot på klotter, uppbrutna skåp och sabotage har Celsiusskolan i Edsbyn beslutat att sätta upp övervakningskameror i korridorerna. Det rapporterar Ljusnan.

Kennet Fröjd är rektor på skolan och säger till tidningen att det inte är någon särskild händelse som lett fram till beslutet, utan att det ska ses som en komplement till hur skolan blev efter ombygnationen. Ovanåkers kommun har beslutat att bidra med 100 000 kronor till skolan för att sätta upp 10 -15 kameror. Beslutet har tagits på skolan tillsammans med både elevrådet och facket.

Nya lokaler del av problemet

Ombyggnationen av skolan är en av anledningarna som nu lett till beslutet om att sätta upp kameror. Kennet Fröjd är nöjd med de nya undervisnigslokalerna, men det har också blivit svårare för lärare och vuxna att ha uppsyn över eleverna under rasterna. Man har tidigare försökt komma åt problemet genom att ha fler närvarande vuxna, men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.