Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hudiskvallsborna Maria Sanberg Lindh, Khalg Husseini och Hjördis Elinsdotter glädjs åt det nya elprisstödet som ska gälla hela Sverige Foto: Lari Honkanen/SVT

Hudiksvallsborna om det utökade elstödet: ”Rättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två månader av de högsta elpriserna i mannaminne kommer nu alla hushåll, från norr till söder, få ett utökat elstöd, meddelar energi- och näringsminister Ebba Busch på en presskonferens under måndagen.

Under november och december ifjol så var skillnaderna i pris mellan de olika elprisområdena försumbar. Det utökade elprisstödet kommer att baseras på spotpriser under de två senaste månaderna och väntas betalas ut först någon gång i vår.

– Jag är förvånad över att beskedet kommer så snabbt, jag trodde att det skulle dröja längre, säger Maria Sandberg Lindh.

– Det är väl så dags nu, elpriserna har ju varit lika höga i norr som i söder under de senaste månaderna, säger Johan Nyman.

Klicka på videon och hör hur människor i Hudiksvall reagerar på beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.