Hundratals bilar vattenskadade efter översvämningarna i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Det handlar om hundratals bilar som har bärgats till verkstäder i Gävle efter skyfallet i förra veckan som orsakade översvämningar. Bilar har vattenfyllts i underjordiska garage, fastnat under viadukter eller bara fått in vatten. Verkstäderna har fullt med jobb just nu.

– Vi har fått in minst 40 bilar som är vattenskadade efter skyfallet i förra veckan. Mer än hälften av dessa går inte att laga, säger Lars Bengtsson på Bilbolaget i Gävle.

Många bilar har blivit förstörda efter det omfattade regnoväder som drabbade Gävleborg i förra veckan. Om vattennivån ligger över bilstolen är risken mycket stor att bilen inte går att reparera och det är då skroten som gäller.

– På en bil går vattenlinjen vid dörrhandtaget och går tyvärr inte att rädda. Det är dessutom en hybridbil med många tunga batterier. Ny bil, men tyvärr kan vi inte göra något, säger Lars Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet