Hör kommunalrådet Lars Molins (M) svar på frågan om damlaget ska få lika mycket pengar som herrlaget. Foto: SVT

Inga löften om lika mycket pengar till damfotbollen

Publicerad

Kommunalrådet Lars Molin (M) vill inte lova att Ljusdals fotbollsdamer får några höjda bidrag från kommunen.

I och med att Ljusdals IF:s fotbollsdamer från nästa säsong spelar i elitettan så är de på samma nivå i seriesystemet som Ljusdals BKs bandyherrar som spelar i allsvenskan.

Vill fundera

Bandyherrarna har hittills fått 150 000 kronor i sponsorsbidrag från kommunen. Fotbollsdamerna har fått 100 000 kronor av kommunen.  I samband med onsdagens firande ville inte kommunalrådet lova att bidragen nu ska bli jämställda.

– Jag har förstått att den här frågan skulle komma. Nu ska vi fira och sedan ska vi stanna upp och fundera innan vi tar beslut, säger Lars Molin.

Han vill inte heller ge någon tidsplan när det kan komma ett besked.

– Jag utgår från att man från Ljusdals IF kommer att uppvakta kommunen. Sedan är vi tio partier som måste prata oss samman hur vi ska göra.

Förluster

Noterbart är att det är dyrt att spela elitettan. Av de 20 klubbar som varit med i serien den här säsongen är det 18 som går med förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.