Mannen sköts med flera skott riktade mot underkroppen Foto: SVT

Ingen gripen efter skotten i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Det var på lördageftermiddagen som en man i 20- årsåldern blev attackerad och skjuten i centrala Gävle. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

På söndagsmorgonen meddelar polisen vid region mitt att ingen person är gripen under natten. Flera personer ska dock ha hörts i ärendet.

Den 20-åriga man som fördes till sjukhus ska enligt uppgift från polisen inte ha livshotande skador. Mannen fördes till operation under lördagskvällen. Det är ännu inte beslutat när han kommer att förhöras.

Skjutning i Gävle

Flera personer har förhörts

Det har hittills hörts ett flertal personer men ingen är ännu gripen för brott.

Fyrhjuling beslagtagen

Polisen vid region mitt skriver att det under utredningen har framkommit tips om körning med en fyrhjulig motorcykel i området där skjutningen inträffade. Motorfordonet har anträffats i ett område i Sätra. Om fordonet kan kopplas till skjutningen är ännu oklart. 

Polisen tekniker har under söndagen fortsatt arbetet på brottplatsen och bland annat säkrat spår i form av hylsor från ett skjutvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i Gävle

Mer i ämnet