Gävleborgare som vårdas utanför länet kan drabbas av leveransproblemen, men inom Region Gävleborg fortlöper verksamheten som vanligt. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Inställda operationer i Dalarna och Uppsala – men inte i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Stora leveransproblem av sjukvårdsmateriel har drabbat fem landsting, bland annat Uppsala och Dalarna, som har fått ställa in operationer. Region Gävleborg drabbas inte, eftersom man köper sina produkter från en annan leverantör.

Företaget Apotekstjänst har stora leveransproblem av sjukvårdsmateriel, bland annat handskar och provtagningsrör, till fem landsting som man har avtal med. Följderna har blivit att operationer har fått ställas in, bland annat i Uppsala och Dalarna.

Region Gävleborgs sjukvårdsverksamheter påverkas inte, tack vare att man har en annan leverantör än de drabbade landstingen.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

– Det betyder att det i nuläget är patienter som vårdas i grannlänen som kan påverkas av bristen och inte patienter som vårdas i vårt län, säger Johan Kaarme, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Region Gävleborg har kunnat hjälpa till med materiel till Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet