Söderhamn får landets trettonde bandyhall Foto: SVT

Invigning av Söderhamns bandyhall närmar sig

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i våras har arbetet pågått. Nu står den snart klar inför den officiella invigningen den 21 oktober och därmed kommer landets trettonde inomhushall för bandy att stå färdig i Söderhamn.

1977 flyttade Broberg sin hemmaplan från gamla Faxevallen till sin nuvarande plats, Hällåsen. Och sedan i mars håller Hällåsens bandyplan på att byta skepnad från utomhus – till inomhusanläggning.

– Arenan kommer att bli fantastiskt fin. Jättebra anpassad till bandy och dess mått och storlek, säger Brobergs klubbchef Svenne Olsson.

TV: Se hela reportaget från Söderhamn i SVT-Play

När Edsbyn 2003 lyckades få till landets första inomhushall för bandy blev det startskottet för en utveckling där sporten som till en början spelades på naturfrysta sjöar i allt störrre utsträckning flyttat inomhus. På ort efter ort har det byggts. Och nu är det alltså snart dags att inviga Sveriges trettonde hall i Söderhamn.

– Det här gör att vi har förutsättningarna varje dag när vi åker upp hit och ska träna och spela matcher, säger Brobergs anfallare Martin Söderberg som hoppas göra en hel del mål i den nya arenan.

Beräknad kostnad 55 miljoner kronor

Hallen kommer att rymma 1800 personer till att börja med och till nästa säsong är det tänkt att publikkapaciteten ska utökas genom att Broberg bygger en läktare till. Kostnaden för hallen är beräknad till 55 miljoner och det gör att bygget placerar sig i det lägre mellanskiktet. För byggkostnaderna för landets bandyhallar varierar enligt uppgifter från bandyförbundet  från 17 miljoner i Ale till 230 miljoner i Sandviken.

– Vi tittade på ett annat läge från början och den hallen blev för dyr. Och nu har vi behållit den gamla planen och omklädningsrum och fått till ett vettigt pris på hallen, berättar Söderhamns kommuns driftchef Tony Larsson som ser fram emot invigningen om några veckor.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.