Foto: Patrik Jonsson/SVT

Klart med nytt styre i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

Det är Socialdemokraterna och Centerpartiet som ska styra Nordanstig kommande mandatperiod med hjälp av Nordanstigspartiet.

Tidigare har det varit låst läge i förhandlingarna mellan partierna i kommunen. Liberalerna fanns tidigt med i planerna på ett samarbete, deras enda mandat hade räckt till en majoritet, men de valde att avstå erbjudandet.

Nu är det klart att Socialdemokraterna och Centerpartiet har hittat ett valtekniskt samarbete med Nordanstigspartiet som också har ett mandat i kommunfullmäktige.

Val 2018 Gävleborg

Centerpartiet har tidigare uttryckt en skepsis till ett samarbete med Nordanstigspartiet som startades av utbrytare från just Centerpartiet.

Den valtekniska samverkan innebär att Nordanstigspartiet kommer att rösta med S och C i viktiga frågor som till exempel kommunbudgeten.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet