Kommunhuset i Ljusdal Foto: Patrik Jonsson

Politikerna i Ljusdal kan inte komma överens – ställer in möte

Uppdaterad
Publicerad

Efter valet så är det politiska läget i Ljusdal fortfarande oklar. Ännu har man inte kommit fram till hur kommun ska styras den kommande mandatperioden.

Enligt plan så skulle det nya presidiet med bland annat nya ordföranden för kommunfullmäktige och kommunstyrelsen väljas vid ett extra sammanträde den 15 oktober.

Men då det politiska läget fortfarande är oklart så skjuts nu sammanträdet upp till den 5 november.

Den så kallade Valliansen som styrt kommunen under den senaste mandatperioden tappade röster i valet, men hade ändå förhoppningar om att forsatt kunna styra kommunen. Men sedan Liberalerna hoppat av det samarbetet så har formeringen av styret i kommunen komplicerats.

Riktlinjer

Kommunens egna riktlinjer säger att presidievalen ska ske innan oktober månads utgång, efter ett val.

– Det är våra interna riktlinjer som säger att det är bra om det är färdigt i oktober. Så visst frångår vi arbetsordningen, men vi följer kommunallagen som säger att det ska finnas ett presidium före december månad, säger Karin Höglund, kommunens administrativa chef till helahälsinglad.se

Här kan du se valresultatet.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet