Politiskt nybygge i Sandvikens kommun. Här på bild Patrik Lundqvist (S), Catrine Larsson (L) och Per-Ewert Ohlsson-Björk (C). Foto: Emma Åhlström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt styre klart i Sandviken – samarbete mellan blocken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur Sandviken ska styras den kommande mandatperioden. Det är Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna har kommit överens om att tillsammans bilda ett nytt styre för Sandvikens kommun.

I ett pressmeddelande skriver man gemensamt att man har en samsyn kring de utmaningar som kommun står inför i framtiden. Tillsammans skapar partierna en stabil majoritet på 26 av 51 mandat.

Socialdemokraterna

– Det avgörande har varit att vi har en gemensam bild över vad kommunen står inför. De som bildar majoritet behöver ha förtroende för att man tillsammans kan driva en ansvarsfull politik, säger Patrik Lundqvist, ordförande för Socialdemokraterna.

Centerpartiet

– Detta är ett nytt styre som tar vid. Vi väljer att ingå i den här konstellationen då vi vill skapa långsiktighet och stabilitet. Vi vill inte utsätta medborgarna i Sandvikens kommun för osäkerhet och ogenomtänkta politiska infall, säger Per-Ewert Ohlsson-Björk, ordförande för Centerpartiet

Liberalerna

– Vi kommer att ha högt i tak i vårt sammarbete och har bokstavligt talat en byrålåda med förslag. Men vi vet samtidigt att det kommer att bli en prövning. För oss är det historiskt och vi har länge sett framemot att få ta ansvar i en politisk majoritet, säger Behrokh Honarmand, ordförande för Liberalerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet