Klustersmitta på Microsofts anläggningar i Gävle och Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett klusterutbrott av covidsmitta vid Microsofts byggen i Gävle och Sandviken har techjätten fått särskilda instruktioner av regionens smittskyddsläkaren.

P4 Gävleborg var först med nyheten om klustersmittan hos Microsoft.

– Det handlar om ungefär 200 arbetare som omfattas av de här restriktionerna. Vi har i nuläget testat ett 50-tal personer men inte fått tillbaka resultaten än så jag kan inte säga hur många som faktiskt är smittade, säger Andreas Wingren, kommunikationschef på Microsoft i Sverige, till SVT.

Coronaviruset i Gävleborg

Så lite kontakt med andra som möjligt

Det är Region Gävleborgs smittskyddsläkare Shah Jalal som gått ut med särskilda rekommendationer för all personal på Microsofts tre datacenterbyggen i Ersbo, Stackbo och Tuna efter att smitta upptäckts där.

Restriktionerna består i att så lite som möjligt komma i kontakt med andra än dem som arbetar inne på Microsofts anläggningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet