Ett stort rave arrangerades på Dragon Gate i somras. En polis som deltog misstänks nu för narkotikabrott. Foto: SVT.

Knarkmisstänkt polis kan sparkas

Uppdaterad
Publicerad

Den polis som inte var i tjänst och som åtalats för att varit påverkad av amfetamin vid ett rave på Dragon Gate får troligtvis sparken vid en fällande dom. Det skriver polisens personalansvarsämnd i ett yttrande till tingsrätten.

Polischefen står även åtalad för flera fall av dataintrång. Vid en dom där chefen frias på någon punkt kommer det sannolikt inte att bli aktuellt med en uppsägning, enligt personalansvarsnämndens yttranden inför tingsrättens förhandlingar i målet.

Amfetaminpåverkad på Dragon Gate-rave

Det var under Scandinavian Electronic Festival på Dragon Gate-området första helgen i juni som polisen genomförde flera drogkontroller. En av de som blev kontrollerade var själv polis, dock inte i tjänst. Polisen togs med för provtagning och en snabbanalys gav utslag på flera droger. Ett blodprov visade senare att polisen hade spår av amfetamin i blodet.

Polischefen har delvist erkänt brott

Åtalet om dataintrång handlar om att polischefen gjort fem obefogade slagningar i polisens IT-system på olika personer. Polischefen har erkänt brott i två av fallen.

I åtalet framgår det dessutom att polisens egna spanare sett den åtalade polischefen hos en känd kriminell person nattetid – samma person som polischefen gjort slagningar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.