När det kommer till de ljudinspelningar som gjorts inom Glada Hudik-teatern hänvisar ledaren Pär Johansson till kommundirektören Bengt Friberg. Nu har Friberg sett SVT:s inslag och kommenterar själv ljudupptagningen. Foto: SVT

Kommundirektören om ljudinspelningarna från Glada Hudik-teatern: ”Bara att beklaga”

Uppdaterad
Publicerad

I en dold ljudinspelning, som en deltagare i Glada Hudik-teatern lämnat in till kommunen, framkommer att Pär Johansson, enligt deras egen utredning, är en del av ett konstaterat missförhållande. Han vill själv inte ställa upp på en intervju utan hänvisar till kommundirektören Bengt Friberg.

– Han måste få göra den bedömningen själv och jag har sagt att om han inte vill svara så är det helt okej att hänvisa till mig, säger kommundirektören, Bengt Friberg.

I den Lex-Sara utredning som Hudiksvalls kommun startade när de fick in de dolda ljudinspelningarna konstaterades att Pär Johansson vid det aktuella tillfället ”Istället för att hjälpa till att avrunda samtalet fortsätter verksamhetsledaren att diskutera sakfrågan samt tar upp tidigare händelser som framstår som irrelevanta”.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

– Det är ju bara att beklaga att man upplever att situationen har varit på det sättet. Det är sådant som vi vill jobba på att det ska bli mycket bättre, säger Bengt Friberg.

I klippet tittar kommundirektör Bengt Friberg på inslaget och kommenterar Pär Johanssons agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

Mer i ämnet