Polisen ingrepp under akten på hotellrummet Foto: TT/Montage

Köpte sex på Gävlehotell – greps på bar gärning

Uppdaterad
Publicerad

En hotellägare i Gävle misstänkte att något inte stod rätt till med den 25-årige hotellgästen.

Polisen kunde på torsdagkvällen slå till mot mannens hotellrum och upptäckte där att han var i färd att köpa sexuella tjänster av en 20-årig kvinna. Han misstänks nu för sexköp.

Filmade händelsen

Innan tillslaget kunde polisen höra vad som skedde på rummet vilket gjorde att man beslutade sig för att göra en husrannsakan samtidigt som man spelade in händelsen på video, med en handkamera.

Samarbete med hotellen

Polisen och hotellägare i Gästrikland har ett samarbete, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har haft en träff med hotellägarna och utbildat dem kring sedlighetsbrotten.

Dömdes till böter

Redan 2014 så ledde det samarbetet till att en 22-årig Gävlebo kunde gripas på ett av hotellen i Gävle, sedan en hotellägare larmat polisen.

Vi det tillfället togs 22-åringen på bar gärning i hotellrummet tillsammans med en kvinna. Han dömdes senare till dagsböter som uppgick till 8000 kronor. Samma år, under hösten , greps ytterligare två män misstänkta för sexköp i Gävle. Även där var det tips till polisen, som genom spaning kunde avslöja vad som pågick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.