Tjejen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: SVT

Tafsade och ville köpa sex i Gävle – nu döms killen

Publicerad

En ung kvinna blev på nyårsaftonen antastad av ett killgäng i centrala Gävle. Hon filmade hela händelsen och i dag dömer Gälve tingsrätt en 20-åring för brott.

Det var på nyårsafton 2016 som den unga kvinnan var på från en nattklubb till ett matställe i centrala Gävle. På vägen möter hon ett killgäng och plötsligt känner hon en hand under sin kjol.

Vill betala för sex

Kvinnan, som har sin mobiltelefon i handen, börjar genast filma händelsen som fortsätter med att en kille upprepade gånger frågar om hon vill ha sex med honom. Han erbjuder sig dessutom att betala för det.

Kvinnan har i förhör berättat att hon tyckte att det var en väldigt obehaglig situation och att hon blev rädd. Hon sprang iväg från platsen och skickade filmen till sin bror som sedan publicerade den på sociala medier. Där fick filmen spridning.

Döms för sexuellt ofredande

I dag dömer Gävle tingsrätt en 20-årig man för sexuellt ofredande. Han döms till böter på grund av sin låga ålder, 19 år när det inträffade, och för att han har en utvecklingsstörning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.