Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett laddat gäng bordtennisherrar från Söderhamn ser fram emot kampen om SM-guldet

Laginsatsen viktigast när Söderhamn laddar för bordtennisfinal

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för final i bordtennisens lagtävling mellan Söderhamn och Eslöv. Det hela avgörs i bäst av tre matcher och första matchen spelas på måndag i Skåne. Vi hakade på vid en av de sista träningarna när ett formstarkt Söderhamn slipade på detaljerna innan avresan till Eslöv.

– Det här är det roligaste på hela säsongen, säger en laddad Anton Hjort som ingår i Söderhamnslaget som tog sig till final genom att besegra BTK Rekord i två raka matcher.

Siktar mot sjunde lagguldet

Söderhamn  har vunnit lag-SM sex gånger. Senast det begav sig var 2021. Nu väntar Eslöv, med 13 herrguld i bordtennisens lagspel  och utmaningen blir inte mindre av att den svenska världsspelaren Truls Möregårdgh ingår i motståndarlaget.

– Vi slog dem båda gångerna i serien, en gång med Truls i laget och en gång utan så det är väl femtio femtio, säger Peter Blomquist som är tränare för Söderhamns UIF.

Serieseger ger hemmaplansfördel

Finalspelet kommer avgöras i bäst av tre matcher och om det går till en tredje avgörande match kommer den matchen spelas i Söderhamn eftersom laget tog hem seriesegern.

–  Alltid skönt att ha hemmamatch med publiken i ryggen om det skulle bli en avgörande, säger Viktor Brodd, en av nyckelspelarna i Söderhamn.

I klippet hänger vi på när Söderhamns pingisherrar finslipar detaljerna inför avresan till Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.