• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Besvikelse i Långvind: ”Länsstyrelsen har tagit för lite intryck”

Publicerad

Den 15 december beslutade Länsstyrelsen i Gävleborg att göra delar av fritidsområdet Långvind till ett naturreservat. Turerna kring det har varit flera och boende i närområdet har motsatt sig de hårda inskränkningarna som ska gälla för friluftslivet vid området.

Bland annat kommer det råda totalt fiskeförbud och det är endast tillåtet att tälta på delar av området, som en gång gett plats åt ett skjutfält, något som Jörgen Bengtson ordförande för Långsvinds byalag invänder emot.

– Länsstyrelsen har noterat vårt och flera andras remiss-svar och de har tagit en del intryck men inte speciellt mycket, konstaterar Jörgen Bengtsson, ordförande för Långsvinds byalag.

Länsstyrelsens handläggare Peter Nordling sa i en tidigare intervju att det finns personer som har synpunkter på detta.

– Utifrån förslaget anser vi att det varit nödvändigt för att bevara de höga naturvärden som finns här, sa Peter Nordling då.

Möjligheten till att överklaga gällde fram till den 5 januari. En möjlighet som inte Långsvinds byalag hade möjlighet att göra, enligt Jörgen Bengtson.

– Om vi hade haft de ekonomiska och juridiska musklerna så skulle vi absolut gjort det.

Hör Jörgen Bengtson reflektera kring Länsstyrelsens beslut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.