Länsstyrelsen möts av ilska – efter SVT:s avslöjande Foto: SVT

Länsstyrelsen möts av ilska – efter SVT:s avslöjande

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande om Arlagården i Hälsingland har länsstyrelsen blivit överöst av mejl.

Omkring 100 till 200 mejl kom in till länsstyrelsen under första dygnet efter att SVT avslöjade extrema missförhållanden på en Arlagård i Hälsingland. En stor del av mejlen kommer från upprörda människor.

 – Dels får vi återkoppling om att vi inte gör vårt jobb och ”hur kan vi sova om nätterna” och om vi tycker att vi tar vårt ansvar för djuren, säger Sofia Rohlin på Länsstyrelsen Gävleborg.

Arlagården

”Mer upprört”

Kritiken som länsstyrelsen får utstå via mejl är annorlunda från den som de får via sociala medier. På till exempel Facebook, där de fått omkring 250 kommentarer, är det starkare känslor.

– Det blir lite andra kommentarer. Det är mer upprört där skulle jag säga. 

Hon räknar dessutom med att de kommer få en liknande mängd mejl under dagarna som kommer.

Uppmanar till JO-anmälan

Under fredagsmorgonen publicerade de ett inlägg på Facebook där de uppmanar till att JO-anmäla, ifall man anser att de inte skött sitt jobb ordentligt.

”Den som anser att en myndighet har agerat felaktigt i ett ärende kan vända sig till justitieombudsmannen. JO har till uppgift att granska att myndigheter arbetar enligt de lagar och regler som styr deras arbete” skriver länsstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arlagården

Mer i ämnet