Arla stoppar mjölken Foto: Henrik Montgomery / TT

Arla stoppar försäljningen av mjölken från gården i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

SVT Gävleborgs och Uppdrag Gransknings avslöjande om bristerna i djurhållningen vid en mjölkgård i Hälsingland har skapat starka känslor. Nu har Arla bestämt att stoppa försäljningen av mjölken från gården. Mjölken ska istället bli till biogas.

Mjölkgården i Hälsingland har blivit ett hett diskussionsämne sedan programmet om hur djurhållningen misskötts visats. Gården har sedan länge varit en leverantör till Arla – som sålt deras mjölk i butik. Tills nu.

I ett Facebook-inlägg skriver mjölkjätten om SVT:s granskning, och i kommentarsfältet försäkrar de kunderna om att gårdens mjölk inte kommer att säljas i butik. Något som helahälsingland.se var först med att rapportera om.

Arlagården

”Omvandlas till biogas”

”Kossorna behöver mjölkas oavsett, av miljöskäl så måste den tas om hand. Vi kan garantera att mjölken från den här gården inte säljs i butik, istället kommer den här mjölken att omvandlas till biogas” skriver Arla.

”Er trovärdighet är körd i botten”

Trots att Arla lovat att de ska vidta åtgärder möts de av starka reaktioner. Dels av personer som tycker att de borde ha bemött SVT:s reportrar.

”Arla hade all världens chans att bemöta kritiken i Uppdrag Granskning. Ni avböjde, vilket var otroligt ynkligt och dåligt av er. Er trovärdighet är körd i botten” skriver en upprörd person på inlägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arlagården

Mer i ämnet